Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PexelsРублата възобнови спада си на Московската фондова борса

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PexelsРублата възобнови спада си на Московската фондова борса
Коментари Харесай

Рублата падна след преговорите между Путин и Байдън

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Снимка Pexels

Рублата възобнови спада си на Московската фондова борса в сряда вечерта, откакто в Женева приключиха първите договаряния лице в лице сред президентите Владимир Путин и Джо Байдън.
Срещата на върха, която продължи с час по-малко от плануваното, не докара до ясни съглашения по основни въпроси и единственото съответно решение в нейния край беше завръщането на посланиците, написа finanz.ru.

Първата реакция на пазара беше растежът на рублата с 30 копейки по отношение на $ и съвсем 40 копейки по отношение на еврото, откакто източници на РИА Новости и Интерфакс нарекоха договарянията „ много сполучливи “, а Путин, който се появи на конференция, сподели, че срещата е извършена „ без неприязън “.
Но към 18.55 часа московско време рублата спадна внезапно и за по-малко от час мина целия непретенциозен напредък, показан денем. Курсът на $, който падна до 71,62 рубли, се увеличи до равнището от 72,1125 (към 20,15 московско време).
При първите изказвания на Путин еврото падна до 3-месечно дъно от 86,8 рубли, само че скочи до 87,42 рубли, откакто последвалите мнения на съветския президент демонстрираха, че няма какво да се напише като актив с изключение на съглашения за продължаващи опити за договарям.
Въпреки завръщането на посланиците, Путин не сподели нищо за рестриктивните мерки на американското посолство, които накараха Съединени американски щати да спрат да издават визи на руснаци и които евентуално ще останат в действие.
Не беше допустимо незабавно да се реализира единодушие за размяната на наказани, макар че съгласно Путин външното министерство и Държавният департамент ще работят по този въпрос.
По въпросите на нуклеарните оръжия Путин и Байдън одобриха общ рамков документ, който не съдържа съответни решения.
В него се споделя, че Русия и Съединени американски щати " удостоверяват придържането си към правилото Горбачов-Рейгън, съгласно който не може да има спечелили в нуклеарната война " и " скоро ще стартират изчерпателен двустранен разговор за стратегическата непоклатимост ".
Същият разговор се възнамерява да бъде открит и по въпросите на киберсигурността.

Спадът на рублата по отношение на $ се форсира след 21.00 часа по московско време, когато Федералната аварийна система разгласява резултатите от идната среща по основния курс.
Оставяйки цената на заемите непроменена, Фед промени прогнозата си и в този момент планува две покачвания на лихвите до края на 2023 година
На 21,14 $ с утрешни разплащания, той се търгува на Московската борса на 72,35 рубли (+ 0,25%), еврото - на 87,1575 рубли (-0,48%).
Русия се придържа към обстоятелството, че има единствено едно обвързване към Украйна - да предизвиква използването.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР